Zomeractiviteiten

Wandelingen :

De Tiroler Zugspitz Arena is een populair Wandelgebied. Een total van over 150 verschillende Wandelroutes zijn beschikbaar.

De selectie varieert van lichte paden verspreid over avontuurlijke paden tot uitdagende klimmtochten en bergtoppen. De grootste uitdaging is de populaire Zugspitze met 2962 meter.

In de zomer zijn er op verschillende locaties in de Tiroler Zugspitz Arena gratis wandelingen met begeleiding voor gasten met gastkaart.

Het wandelprogramma is veelzijdig en afwisselingrijk. De gidsen begeleiden u door onze prachtige bergwereld en vertellen interessante wetenswaardigheden over de regio, flora en fauna.

Opmerking: alle datums volgens evenementenkalender. Datums en tijden kunnen op korte termijn als gevolg van het weer veranderen. Aandacht besteden aan goede wandelschoenen.

 

Mountainbike & Fiets vakantie:

Comfortabel of spectaculair, zoals u wenst kunt de regio op de zadel van uw verkennen. u vindt het leuk om op steile hellingen te fietsen? Dan bieden wij u een scala aan uitdagende singletrack met imposante uitzicht. Of heeft u net uw liefde voor fietsen in de Alpen ontdekt? Dan zijn er genoeg fietspaden in alle moeilijkheidsgraden te ontdekken.

De Zugspitz Arena werd door een, door TÜV bevestigd, ISO-gecertificeerde testmethode gecontroleerd en ontving het kwaliteitszegel “Approved Bike Area” van “Mountain Bike Holidays”. Met minstens 20 uitgewerkte touren en verdere standaards is de regio klaar voor haar bikende gasten.

In de naburige dorpen kan je een fiets huren en bespaart u vervoer, u heeft een perfect onderhouden fietsen en de kans om een ander model te testen.

Uw mountainbike heeft een kleiner of groter gebreken? Dan zijn de specialisten blij om te helpen.

 

Op de Heiterwanger See

Het grootste meer in de regio biedt boottochten, zwemmen en andere waterpret. De Heiterwangersee samen met de Plansee is het tweede grootste watergebied in Tirol. De Heiterwangersee ligt aan de poort van de Tiroler Zugspitz Arena – in het kleine plaatsje Heiterwang. De Plansee is door een 300 meter lange kanaal met de Heiterwangersee verbonden en hoort bij de Gemeente Reutte.

Het fjord-achtige landschap en het kristalheldere water kan het beste worden verkend met een boottocht. Een onvergetelijk belevenis is de boottocht op een van de passagiersschepen.  De MS Margarethe en de MS Willhelm varen van midden mei tot eind oktober over de Heiterwanger See en de Plansee. In geval van slecht weer in de naseizoen kan een boot minder varen.