Heiterwang

Welkom bij “Haus Tauern Am See”,  een familie vriendelijk huis met verschillende appartementen gelegen in het wondermooie Heiterwang, gekend door de kristalheldere, diepblauwe Heiterwanger See, omringt door mooie bergen en alpenweiden. Een rustig vakantiedorpje, weg van de hectiek en toch een hele mooie uitvalsbasis voor natuurliefhebbers, sportievelingen en rustzoekers in de Zugspitz Arena (Berwang, Lermoos, Ehrwald,.. ). De Zugspitz Arena heeft haar naam te danken aan de 2962  meter hoge berg “Zugspitz”, dewelke veruit de hoogste berg  van Duitsland is, maar waarvan het skigebied op Oostenrijks grondgebied ligt.

In ons dorpje beleeft u ontspannende vakanties zonder dat u de kans krijgt om zich te vervelen.  Ontdek de charme van Heiterwang in de winter: de frisse lucht, de met sneeuw bedekte bergen en bevroren meren in het prachtige winterlandschap. De gunstige ligging van Heiterwang, zorgt voor bijzonder veel extra zonuren in de wintermaanden.

De Tiroler Zugspitz Arena biedt u 7 sensationele skigebieden, die allemaal snel kunnen worden bereikt en aan alle eisen voldoen. 139 km pistes (inclusief 93 km kunstmatig besneeuwd) en 58 liften zijn voor u beschikbaar. Van eenvoudige pistes voor beginners en families tot uitdagende afdalingen voor ervaren skiërs.  Een van de vele Langlauf loipe start vlakbij ons huis. Het uitzicht op het prachtige berglandschap zorgt voor een bijzondere ervaring. Het loipennetwerk bestaat uit meer dan 110 km spoor, ieder klassiek en skating. De verschillende routes zijn gevarieerd en bieden voor ambitieuze en rustige sporters het juiste te doen.

Tijdens de zomermaanden vind je in de Tiroler Zugspitz Arena een populair Wandelgebied met meer dan 150 verschillende Wandelroutes. De selectie varieert van lichte paden verspreid over avontuurlijke paden tot uitdagende klimmtochten en bergtoppen. De grootste uitdaging is de populaire Zugspitze met 2962 meter.

Bike Touren Comfortabel of spectaculair, zoals u wenst kunt de regio op de zadel van uw verkennen. u vindt het leuk om op steile hellingen te fietsen? Dan bieden wij u een scala aan uitdagende singletrack met imposante uitzicht. Of heeft u net uw liefde voor fietsen in de Alpen ontdekt? Dan zijn er genoeg fietspaden in alle moeilijkheidsgraden te ontdekken.

In de zomer is de omgeving rond Heiterwangersee bijzonder geschikt om te wandelen. Goed onderhouden en gemarkeerde paden met uitzicht op het prachtige bergpanorama maken het zo populair bij wandelaars. Door de verschillende moeilijkheidsgraden en hoogte profielen is er voor elke wandel-type iets.
Maar ook bij hardlopers en nordic walkers is de Heiterwanger See een populaire bestemming. Ook veel wandelaars genieten van een ontspannende wandeling langs het water. De Heiterwangersee en de Plansee zijn ook aantrekkelijk voor veel duikers. De diverse onderwater flora en fauna in combinatie met de uitstekende kwaliteit van het water en zeer goede zichtbaarheid vertegenwoordigen ideale duikomstandigheden.

Op De Heiterwanger See is een bootverhuur-service die roeien en elektrische boten verhuurt. Zo kan men ook het pittoreske meer op water verkennen.